Szeretetebéd a nehéz sorsú gyermekeknek
2020. 06. 03.

Kocsis Fülöp személyesen köszöntötte az állami gondozásban élő fiatalokat

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) és az egyik debreceni belvárosi étterem állami gondozásban élő fiataloknak biztosított gyermeknapi lakomát.

Pünkösd mellett gyermeknapot is ünnepeltek a hétvégén, ám ez alkalommal nem mindennapi élményhez juthattak a nevelőszülőknél, illetve lakásotthonban élő gyerekek. Több debreceni szervezet, köztük a Debreceni Karitatív Testület és a BAGE összefogásaként olyan ünnepi menüben részesülhettek az egyik étterem konferenciatermében, amely a finom falatokon túl éttermi élményt is biztosított. Pincérek szolgálták fel ugyanis az ínycsiklandozó falatokat a legkisebbeknek és a kamaszoknak. A program szervezője, Buzás Lajos elmondta: a koronavírus-járvány a gyermekvédelmet is utolérte, így ebben az esztendőben nem tudták megtartani hagyományos gyermeknapi rendezvényüket. – Az volt a célunk, hogy gyermeknapon az állami gondozott gyerekek legyenek kiszolgálva – folytatta a szervező.

Több puszta ebédnél

Buzás Lajos kitért arra is, Mi az álmom? címmel egyedülálló rajzversenyt rendeztek a hátrányos helyzetű fiatalok számára. A megmérettetés különlegessége az volt, hogy a gyerekek zsűrizték egymás munkáját, majd a győztes pályamű alkotója nem kisebb díjjal, mint egy laptoppal gazdagodhatott. – Ez a Fogadj örökbe egy laptopot! elnevezésű kezdeményezésünk része, amely a járványhelyzet miatti digitális ismeretszerzést könnyíti meg a nevelőszülőknél és a lakásotthonokban élők számára – fogalmazott az egyesületi vezető.

Biztató jövőképpel

Kocsis Fülöp szintén személyesen köszöntötte a gyermeknap állami gondozásban élő ünnepeltjeit. A görögkatolikus érsek-metropolita elsőként közös imádságra hívta a fiatalokat és a nevelőszülőket, majd a gyermekkor jelentőségéről beszélt. „Gyermeknapon a Jóisten és az egész világ arra irányítja figyelmünket, hogy jó gyereknek lenni; játszani, örülni, egymással találkozni. Ne felejtsük el, hogy az iskolában elsajátított tudással később arra is ráeszmélhetünk, milyen csodálatos a világ” – bátorította Kocsis Fülöp az ifjú hallgatóságot.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke a lakásotthonokban dolgozóknak mondott köszönetet, akik a kijárási korlátozás időszakában is maximálisan helyt álltak, az iskolásokat pedig azzal biztatta, nemsokára már élvezhetik a vakációt. Hajdúné Nagy Róza, az étterem tulajdonosa a közönségnek úgy fogalmazott, reméli, az első alkalommal megrendezett szeretetebéd-kezdeményezés a jövőben is örömet okoz majd a gyerekeknek.

A finom falatokhoz szórakozás is járt, a résztvevőket Kovács Axel, a Kerozin zenekar énekese és Gyöngyösi Marica többszörös világbajnok street dance táncos is szórakoztatta csoportjával. A gyermeknap alkalmából a vér szerinti szülők nélkül nevelkedő gyerekek asztalára pünkösdvasárnap gulyáslevest, lekváros-túrós lángost és az egyik debreceni cukrászda felajánlásaként egy-egy szelet tortát tálaltak az étterem felszolgálói.

www.haon.hu

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés