Szeretetszolgálatok zarándoklata
2019. 10. 14.

2019. október 12-én a görögkatolikus szociális intézmények fenntartói, munkatársai és ellátottai zarándokoltak Máriapócsra.

Érkeztek résztvevők a nyírlövői, nyírcsászári, csengeri, demecseri, kántorjánosi, nyíracsádi egyházközségekből, valamint a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat szociális intézményeiből.

A délelőtt folyamán Molnár Zoltán görögkatolikus atya és lelkigondozó szakember "Krízis, vég vagy lehetőség" című előadásában a krízis okairól, folyamatáról, a segítő fontosságáról és lehetőségeiről beszélt. Második elmélkedését a „Minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok." apostoli buzdításra fűzte fel.

Kerezsi Józsefné, a hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona intézményvezetője pedig az idős ember szükségleteiről és a szociális ellátórendszer lehetséges megoldásairól beszélt a jelenlévőknek. Az előadások után Szent Liturgia következett, melyet Orosz István kegyhelyigazgató atya végzett a zarándokokkal érkező parókusokkal együtt. A közös együttlétet ebéd zárta.

Reméljük, hogy a résztvevők újabb erőt tudtak meríteni ebből a napból a további munkájukhoz.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés