Szociális alapszolgáltatás fejlesztése Fehérgyarmaton
2019. 05. 08.

2019. május 31-én befejeződik a „Szociális alapszolgáltatás infrastrukturális fejlesztése a Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központnál” című projekt megvalósítása.

. Ennek során a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában lévő, Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ számára új épület építése, 300 adagos főzőkonyha kialakítása, 2 db gépjármű beszerzése valósult meg. A TOP-4.2.1-15-SB1-2016-00067 számú projektet a Széchenyi 2020 program keretében a Magyar Állam és az Európai Unió 193,87 millió Ft támogatásban részesítette.

 

  1. május 7-én Főtisztelendő Kocsis Fülöp metropolita megszentelte a projekt keretében épült új Szociális Szolgáltató Központot. Átadó ünnepségünkön beszédet mondott Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és Zombor Szabolcs a kivitelező Harcon Építés Kft. képviseletében. Pappné Nagy Tünde intézményvezető asszony és Ungvári Sándor a Szeretetszolgálat igazgatója köszönetet mondott a projekt megvalósulása során közreműködő személyeknek. 

 

A projekt célja a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában lévő, Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ számára új épület építése. A Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása szolgáltatást nyújtó integrált intézmény.  A fejlesztés indoka, hogy a szolgáltatásoknak jelenleg helyet adó épület bérlemény, valamint a bérelt ingatlan befogadóképessége, kialakítása és állapota nem megfelelő, továbbá a fenntartó nem rendelkezik olyan másik ingatlannal, amely a szolgáltatás befogadására alkalmas lenne.  A projekt megvalósítása tervezése során elsődlegesen elérni kívánt eredmény, hogy a gondozottak ellátásának hatékonyabb megszervezése biztosítva legyen a saját tulajdonú, 300 adagos főzőkonyhával felszerelt új épületnek köszönhetően."

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés