Szociális-karitatív alapképzést tartott a Karitász Debrecenben
2019. 04. 01.

A Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász a 8 órás tréninget 2019. március 30-án tartotta Debrecenben.

Szociális-karitatív alapképzést tartottak a mintegy nyolcvan önkéntesnek és érdeklődőnek az Érseki Hivatalban, Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei karitász igazgatójának a vezetésével. A segítőket és munkatársakat Dr. Seszták István főhelynök atya köszöntötte, aki tolmácsolta Kocsis Fülöp érsek atya üdvözletét is.

A Katolikus Karitász Országos Központja az Egyházmegyei Karitász Központokkal együttműködve képzéseket szervez önkénteseinek (Alapképzés, Beteglátogató, Idősgondozó), melyek célja a karitatív munka hatékonyságának növelése. Az Országos Központ mindhárom képzéshez egységes tananyagot dolgozott ki, hogy önkénteseink országszerte egységes elvek és módszerek alapján végezzék segítő tevékenységüket.

A képzés alapvető célja, hogy az önkéntes munkatársak segítséget kapjanak ahhoz, hogy csoportjukat képesek legyenek hatékonyan megszervezni, programjaikat jól lebonyolítani, forrásokat keresni, s mindezt a segítő szeretet lelkiségével közösségben megélni. Fontos cél, hogy az önkéntes munka a leghatékonyabban hasznosuljon a rászorulók számára.

Köszönet Árvai Feri atyának az élvezetes és lendületes előadásért, valamint a rengeteg élettapasztalattal megélt gyakorlati példákért és tanácsokért, amelyekből a hallgatóság nagyon sokat tanulhatott. Köszönet Kissné Suta Mariannak is, hogy a nap megszervezését és lebonyolítását ügyesen koordinálta. Üde színfoltja volt a szakmai napnak az ebéd előtti rövid színdarab, melyet az Ekhós Rajkók Gyermek Színjátszó és Bábcsoport adott elő nagy sikerrel. Tervezzük, hogy a Budapesti Helynökség területén is szervezünk hamarosan egy alapképzést

Jaczkó Dániel

karitászigazgató

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés