Szociális-karitatív önkéntes alapképzés Debrecenben
2018. 11. 12.

A Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív irodájával együttműködve 2018. november 10-én tartotta a 8 órás Szociális-karitatív önkéntes alapképzés c. tréninget Debrecenben, az Érseki Hivatalban, mely a karitász önkénteseinek és munkatársainak szólt

 

Szociális-karitatív önkéntes alapképzés Debrecenben

 

A Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív irodájával együttműködve 2018. november 10-én tartotta a 8 órás Szociális-karitatív önkéntes alapképzés c. tréninget Debrecenben, az Érseki Hivatalban, mely a karitász önkénteseinek és munkatársainak szólt. Az időslátogatói és otthoni segítségnyújtó képzésen mintegy nyolcvan önkéntes vett részt, az előadásokat dr. Papp Tibor nyíregyházi főhelynök atya vezette.

A segítőket Jaczkó Dániel karitászigazgató atya köszöntötte, aki tolmácsolta dr. Seszták István főhelynök atya köszöntését is. A Katolikus Karitász Országos Központja az Egyházmegyei Karitász Központokkal együttműködve a 2018-as évben kb. 35 képzést szervez önkénteseinek (alapképzés, beteglátogató, idősgondozó), melyek célja a karitatív munka hatékonyságának növelése.

Az Országos Központ mindhárom képzéshez egységes tananyagot dolgozott ki, hogy önkénteseink országszerte egységes elvek és módszerek alapján végezzék segítő tevékenységüket.

A képzés alapvető célja az idősgondozás elméleti és gyakorlati tudásának átadása mellett az volt, hogy az önkéntesek és az érdeklődők ízelítőt, buzdítást és segítséget kapjanak ahhoz, hogy karitászcsoportokat hozzanak létre, illetve a már meglévő csoportok képesek legyenek működésüket hatékonyan megszervezni, programjaikat jól lebonyolítani. Terveink között szerepel, hogy a Budapesti helynökség területén is szervezünk hamarosan egy alapképzést az önkénteseknek.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés