Támogatott lakhatás: íme, a valóság!
2023. 11. 22.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat életében eljött valami új, valami egészen más, mint ami eddig volt. Ez pedig abban rejlik, hogy az EFOP-2.2.25-22 konstrukció keretében 1.048.922.446 forint száz százalékos támogatási intenzitású pályázati forrást nyertünk el támogatott lakhatás kialakítására.

Maga a támogatott lakhatás új távlatokat nyit meg a fogyatékkal élő emberek számára, akiknek az életében ezentúl csecsemőkortól akár a végső pillanatokig jelen tudunk lenni Szeretetszolgálat szinten. Minderről november 22-én is beszélt Dr. Horváth Zsolt, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ intézményvezetője.
Ugyanis abba, hogy konkrétan miként is adunk egy pluszt a jövőbeni ellátottainknak, most először tudtunk betekintést engedni, első ízben egy sajtótájékoztató keretében mutattuk be a nyolc megvásárolt lakóingatlan közül a Sámsoni úti házunkat.
– Az élet ajándék és nem termék. Bízunk abban, hogy hozzá tudunk járulni mi is ahhoz, hogy olyan családok, emberek, ahol talán az átlagosnál is nagyobb a szükség, azt érezzék, hogy az élet mégis valóban egyfajta ajándék – foglalta össze házbemutatásunkon velősen, tömören véleményét Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója.
Dr. Horváth Zsolt pedig azt összegezte, hogy 60 főnek miért és hogyan nyújthat egy kerekebb életet a nyolc lakóingatlanunk, a nappali foglalkoztatónk vagy éppen a támogató szolgálatunk.
Leírva is vissza tudja adni ez az általunk bemutatott épület mindazt, amire és amit szolgál, ám a képek talán még inkább hozzájárulnak ahhoz, hogy megértsük, miben és hogyan tudunk a fogyatékkal élők és családjaik segítségére lenni.
Aki pedig személyesen is érdeklődne a támogatott lakhatásról, szeretettel várjuk december 1-jétől Debrecenben, a Nap utca 8. szám alatt található irodánkba.

Palánki István

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés