Tevékenyen, tartalmas nyár
2023. 07. 22.

Itt a nyár, a pihenés, a kirándulás, a szabadban végezhető programok ideje. Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ lakói számára is olyan tábori programokat igyekeznek időről-időre összeállítani, melyek a szabadban, természetközelben tarthatók.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ, Pszichiátriai betegek és Fogyatékossággal élő személyek otthonában élőknek az intézmény munkatársai minden hónapra terveztek egy-egy kirándulást, melynek első állomása a nyíregyházi Görögkatolikus Múzeum volt, ezt követően az egészségmegőrzéssel foglalkoztak a lakók. Az elmúlt hét során is a hétfő délelőtt a lelki feltöltődés ideje volt, amelynek része az imaóra. A lelki töltekezés mellett az intézményben nagyon fontosnak tartják a fizikai egészség védelmét, megőrzését, melyhez elengedhetetlenek a vitaminokat tartalmazó ételek, elsősorban gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, amelyek segítik a szervezet immunrendszerének erősítését. Beszélgettek ezek fogyasztásának fontosságáról, majd gyümölcsöt ábrázoló képeket színezhettek. A szabad rajz és a színezés nem csak a korai életszakaszban fontos, hanem azért is, mert egyrészt erősödnek tőle a kézizmok az ízületek, emellett a szem-kéz koordinációja is fejlődik.  

Rövid versek, mondókák, énekek kerültek elő az általuk már megtanult tevékenységhez kapcsolódóan, illetve Fésűs Éva: Gyümölcs-mese művét dolgozták fel.

A gyümölcs-hetet egy közös, vitamincsemegéző délelőttel zárták.  Végül lepcsánka sütést szerveztek, amely jó alkalom volt a lakók egymást közötti szorosabb kapcsolatának kialakítására.

„Azután mondta Isten: hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn.”

 

                                                                                       Mózes első könyve a teremtésről 1,11

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés