Tíz éve együtt a babákért
2020. 02. 25.

A Hajdúdorogi Főegyházmegye is részesült az adományból

A dm és a Katolikus Karitász együttműködésében 2011-ben indult el az Együtt a babákért elnevezésű akció, amelynek keretében a drogéria jelképes keresztszülői szerepet vállalva évente 260 rászoruló családnak adományoz fél évre elegendő pelenkát.

2020. február 18-án, Érden vidám hangulatú ünnepség keretében adták át a pelenka adományokat tíz rászoruló családnak a dm és a Katolikus Karitász képviselői. Az esemény egyben a 10 éve tartó szoros együttműködés megünneplése is volt, melyen a drogéria képviseletébe Hittner Krisztina, a dm PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője elmondta, köszönik a segélyszervezet munkatársainak és önkénteseinek, hogy segítséget nyújtanak az üzletláncnak keresztszülői vállalása teljesítésében azáltal, hogy az adományok valóban jó helyre kerülnek. Hisznek abban, hogy hatékonyan segíteni nem rövid ideig tartó akciók, hanem hosszútávú partnerségek által lehet igazán.

Joubert Lászlóné, a Katolikus Karitász gazdasági igazgatója köszönetét fejezte ki az adományozó felé, hangsúlyozva, hogy a két szervezet közötti együttműködés mennyire egyedülálló hazánkban: nincs még egy olyan cég, amelyik ilyen komoly segítséggel állna ilyen hosszú idő óta egy szociális segítségnyújtást célzó ügy mellé: az üzletlánc az elmúlt 10 év alatt 170 millió forint értékű adománnyal segítette a nehéz helyzetben élő kisgyermekes családokat. Soós Nagy Zsoltné Márta, érdi karitász önkéntes arról beszélt, hogy a rászoruló családokkal a Karitász csoport és a helyi tanoda munkatársai napi kapcsolatban vannak, jól ismerik az egyes családok élethelyzetét, nehézségeit és több módon igyekeznek nekik segítséget nyújtani.

A Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász jóvoltából a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ otthonaiba is jutott az adományból. Emellett a nyíracsádi egyházközség és a nyírábrányi önkéntes csoport is részesült a felajánlásból. Ez utóbbit a helyi önkormányzat segítségével osztják szét a rászoruló családok között.

Katolikus Karitász

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés