Új idősek otthona épül Hajdúdorogon
2020. 05. 26.

Őszre elkészülhet a Szeretetszolgálat új intézménye

A tervek szerint ősszel már birtokba is vehetik a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat új idősek otthonát Hajdúdorogon, az Ady Endre utcában. A Szent Bazil Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium egyik épületét alakítják át oly’ módon, hogy az az előírásoknak megfeleljen.

A szociális igazgatásról és ellátásokról szóló törvény alapján az intézmény azon személyeknek kíván majd otthont teremteni, akik bizonyos gondozási szükségletet igen, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényelnek, valamint a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már elérték. Továbbá azok jelentkezését is várják, akik a 18. életévüket betöltötték, betegségük vagy fogyatékosságuk miatt önmagukról gondoskodni nem képesek, III. fokozatú gondozási szükséglettel rendelkeznek, és ellátásuk más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.

Az idősek otthona 35 fő részére nyújt majd személyre szabott ápolást és gondozást 1, illetve 2 ágyas szobákban történő elhelyezéssel. Intézményünk az ellátottak részére teljes körű ellátást biztosít, mely magában foglalja a napi ötszöri étkezést, ruházattal, textíliával való ellátást, mentális gondozást, foglalkoztatást és az egészségügyi ellátást. A Szeretetszolgálat kb. 15-16 főnek biztosít majd munkalehetőséget.

Ezzel kapcsolatban honlapunkon olvashatnak bővebben: http://www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu/oldal/42/allashirdetesek

Lakóink részére olyan ellátást kívánunk nyújtani, amelynek célja az emberi méltóság tiszteletben tartása, a közösségi életbe való beilleszkedés és a békés, nyugodt élet megteremtése.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés