Újabb segítséget kapott a Szeretetszolgálat
2020. 05. 06.

Nem hétköznapi adományt kaptak a görögkatolikusok egy nyíregyházi vállalkozótól

Immunerősítő készítményeket és arcvédő pajzsokat ajánlott fel egy nyíregyházi vállalkozó a Görögkatolikus Metropólia szociális intézményei számára. A cég a járványveszély ideje alatt kezdte el a műanyag arcpajzsok gyártását, az immunerősítők készítésben azonban már nagy tapasztalattal rendelkeznek. A görögkatolikusok nagy szeretettel fogadták az adományokat, mert az intézményeik segítségéve több mint 100 ember számára biztosítanak ellátást.

 

 

„Katolikus családból származom én is, és saját bőrömön tapasztalom a családban lévő nagymamák nehéz helyzetét és úgy éreztem, hogy most pont nagy szükség van a segítségre. A Görögkatolikus Karitászt régóta ismerem. Ungvári Sándor, igazgató úrral jó a kapcsolatunk, és úgy éreztem, hogy nagyon jó helyre kerülnek ezek az immunerősítők és a pajzs, amit mi gyártunk” – mondta el Verebélyi János, az Alanex Kft. igazgatója.

Maradjunk egészségesek!

Az adományokat a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója vette át. Ungvári Sándor hozzáfűzte, hogy a Görögkatolikus Metropólia szociális intézményei segítségével több, mint 1000 embert ápolnak. Nagyon fontos, hogy meg tudják őrizni az egészségi állapotukat és mivel eddig még senki nem fertőződött meg az intézményekben az új típusú koronavírussal, szeretnék, ha így is maradna. Ehhez jól jönnek az immunerősítők és az arcpajzsok. „Most úgy állunk, hogy az 1071 főből, akik közül 371 fő él idősotthonokban, a többit házi gondozás keretein belül látjuk el, egy fő influenzaszerű megbetegedéssel, antibiotikummal kezelnek, őt fő van kórházban, de a többiek hála Istennek egészségesek és az idősotthonban vannak. Kilenc fő, az, aki táppénzen van a közel 700 munkavállalónk közül és itt jött az ötlet, hogy milyen jó dolog az, hogy a munkatársaim nem széledtek szét, nem ijedtek meg a feladattól, hanem a hivatástudatuknak megfelelően, ott állnak az idősek mellett és azt gondoltam, hogy segítsük az ő munkájukat, immunrendszerüket is. Ekkor jött János ötlete, hogy ők árulnak ilyen készítményeket és szívesen felajánlaná, mint egy támogatásként” – nyilatkozott Ungvári Sándor, igazgató.

Nyíregyházára is jut belőle!

Az igazgató kiemelte az immunerősítő készítményekből és az arcpajzsokból jut azokba a nyíregyházi szociális intézményekbe is, amelyek a görögkatolikus egyház fenntartásban működnek.

nyiregyhaza.hu/Z. Pintye Zsolt/Szarka Lajos

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés