Ünnep Újszászon
2022. 12. 30.

Az újszászi Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottjai és dolgozói a negyedik adventi vasárnapot követően díszítették fel Isten ajándékozó szeretetének szimbólumát, a fenyőfát, amely a rehabilitációs részleg két ellátottjának a felajánlása volt. Az intézmény földszintjén található hatalmas ebédlő falai között családias légkörben, a háttérben meghitt, karácsonyi zene mellett szépült a karácsonyfa, mely az épületrész ékessége lett.

Karácsony ünnepe alkalmából - december 27-én - római katolikus szentmisét tartott az intézményben Miklós János plébános, amelyet megelőzően gyónási lehetőséget biztosított az ellátottak részére. Jézus Krisztus földi születésének emléknapján a mise az intézményben nemrégiben elhunytak lelki üdvéért is szólt.

Ezen a napon Szent János apostolról és evangélistáról is megemlékeztek (névnapja alkalmából), aki az áldások és imádságok szószólója, a templomok és oltármesterségek patrónusa, a céhek védőszentje volt. A mise végén hagyományos karácsonyi énekekből álló, közös éneklés teremtett meghitt, békés, örömteli ünnepi hangulatot az újszászi intézményben.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés