Van segítség a nehéz napokban
2020. 04. 28.

Huszonötezer családot segített a Katolikus Karitász az elmúlt hónapban

Huszonötezer, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családot segített a Katolikus Karitász az elmúlt hónapban - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya az MTI-vel. Azt írták: a Katolikus Karitász programjai a járvány idején "megváltozott módszerekkel, fokozott egészségügyi védelem mellett tovább működnek". A segélyszervezet hálózatában 16 egyházmegyei Karitász központban, 18 szociális intézményben és közel 800 településen segítenek.

 

 

Naponta több száz családnak osztanak meleg ételt, száz gyermek tanulását segítették digitális eszközökkel és a Zöldellő kertek program keretében 4000 család kapott vetőmagot, "a hosszú távú önellátás érdekében" - olvasható a közleményben. Az ország több pontján gyógyászati segédeszközöket és kórházi betegágyakat adtak idős, beteg emberek otthoni ápolásához. A nagyböjti élelmiszergyűjtés, valamint további élelmiszer-beszerzés eredményeként összesen 75 tonna élelmiszert osztottak szét az elmúlt hetekben a nehéz helyzetbe került családoknak - sorolták.

A Karitász 26 bentlakásos szociális és egészségügyi intézményt támogatott fertőtlenítőszerekkel, maszkokkal, gumikesztyűkkel és immunerősítőkkel. Összesen 2000 liter alkoholos kézfertőtlenítőt, 1150 liter felületfertőtlenítőt, 30 800 szájmaszkot, 31 050 gumikesztyűt és 2730 doboz immunerősítő készítményt szállítottak szociális intézményeknek és rászoruló családoknak, időseknek. Kitértek arra: a segélyszervezet 18 és 60 év közötti önkéntesei családokat és időseket segítenek mindennapi teendőik elvégzésében, mint például a vásárlás, gyógyszerek kiváltása és postai ügyintézés. Az idősebb önkéntesek otthonukból telefonos kapcsolattartással segítik a lakásaikban maradó magányos időseket, és sokan vállalkoztak védőmaszk varrására is.

Hozzátették: a megnövekedett számú segélykérelmek, krízishelyzetek miatt különösen fontos szerepe van az adományoknak, amelyekből főként élelmiszerekkel és higiéniai felszerelésekkel támogatják az intézményeikben, programjaikban ellátott családokat és a jelenleg különösen veszélyeztetett idős embereket.

A Karitász vírushelyzeti munkáját a www.karitasz.hu oldalon online adományozással lehet segíteni, emellett a 1357-es adományvonalon a hat nagy karitatív szervezet tevékenységét lehet támogatni hívásonként 500 forinttal.

MTI

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés