Van segítség – Ismeretterjesztő napot tartottak az Alzheimer-kór világnapján
2023. 09. 28.

Az Alzheimer-világnap a Nemzetközi Alzheimer Társaság által kezdeményezett és a WHO támogatását élvező, évente szeptember 21-én világszerte megrendezett eseménysorozat.

A rendezvény felhívja a figyelmet az Alzheimer-kór és más demenciák terjedésének veszélyére, a tévhitek eloszlatásának és a társadalmi összefogás szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek javítására. Ehhez szeretne csatlakozni az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ által megrendezett előadássorozat, segítve a hozzátartozókat és a demenciával élő ellátottakról gondoskodó dolgozókat. Hajnúnánáson, szeptember 21-én az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ, Fürdő utcai telephelyén találkoztak a szakemberek, a hozzátartozók és az intézmény dolgozói. 

A rendezvényen elsőként Lőw Gábor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat intézményirányítási vezetője beszélt a „Legjobb barát modell"-ről. Előadást tartott Nagy Zsuzsanna ellátottjogi képviselő, aki tájékoztatott az ellátotti jogok  érvényesüléséről a demens személyek gondozásában. Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója beszéde a lelki megpróbáltatásokról a család, az ellátottak és a gondozók vonatkozásában szólt. Végül Erdősné Dézsi Ágnes, az intézmény vezetőápolója a demencia kialakulásának okairól és megelőzésének lehetőségeiről beszélt. Az előadások közben az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ lakói Senior örömtáncot mutattak be, melyhez a résztvevők is csatlakoztak. Az intézmény mentálhigiénés csoportja kiállítás formájában adott betekintést a demens betegek fejlesztésére, szintentartására alkalmazott eszközökből. A résztvevők értékes információkhoz juthattak, megoszthatták gondolataikat egymással és nem utolsó sorban feltöltődhettek ezen az eseményen.

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés