„Vegyük észre a fűszálon még a pici élt is”
2023. 12. 16.

December idusához érkeztünk, ez pedig nem jelenthet mást, minthogy intézményeinkben megkezdődtek a karácsonyi műsorok, ünnepi ebédek, vacsorák érzékeltetve ezzel azt is, hogy egy család vagyunk, együtt bármire képesek lehetünk.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat ebben a hivatástudatban éli a mindennapjait, ám ehhez a lelkülethez természetesen kell a munkatársak, az ellátottak hozzáállása is, mely Hajdúszoboszlón egészen példás. És, hogy most miért épp a szoboszlóiakkal példálózok? A hajdú-bihari fürdőváros Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonában már ugyanis lezajlott a karácsonyi ünnepség mind az ellátottak, mind a munkatársak számára.
A rendezvényen dr. Tóth Rita, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese elmondta, köszönettel tartozik az intézmények vezetőinek, dolgozóinak az egész éves munkájukért, az ellátottak hozzátartozóinak pedig a belénk fektetett bizalomért. – Jövőre is ugyanilyen lelkülettel folytatjuk! – adta biztatásul így karácsony előtt igazgatóhelyettes asszony.
Hajdúszoboszlói intézményünk vezetője, Gecséné Valter Gyöngyi szintén a hálaadás és a biztatás érdekében szólt. – A mindenkori – ami ránk általában jellemző – jó hangulat reményében mondok köszönetet én is mindenkinek az áldozatkész munkáért, bizalomért. A jövő év sem lesz könnyebb, de együtt megoldjuk, ahogy eddig is – fogalmazott intézményvezetőnk.
Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója tanításában azt emelte ki, hogy szánjuk ezt az adventet, a karácsonyt arra, hogy a lehető legkisebb dolgokat is észrevesszük, ahogy ő fogalmazott: „Vegyük észre a fűszálon még a pici élt is”. Majd saját történeteivel is emelte az ünnep fényét, a még bensőségesebb megélést lelki vezetőnk.

https://www.youtube.com/watch?v=vYrVqCLZyRw

Palánki István 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés