Vigyázzunk rájuk és tiszteljük az időseket!
2023. 10. 17.

Október az idősek hónapja, amelynek keretében közvetlenebbül szólítjuk meg a hosszabb időt megélt embertársainkat. A debreceni Szent Matróna Görögkatolikus Ápoló-Gondozó Otthonban ennek alkalmából számos programmal szeretnék színesebbé tenni az ellátottak életét.

Október elseje az idősek világnapja. Ennek apropóból az intézményben tartott ünnepségen köszöntötték a nyugdíjas és szépkorú lakókat. Az eseményre nemcsak ünnepi műsorral készültek a munkatársak, hanem almássüteménnyel is kedveskedtek a lakóknak, ez utóbbi  sütési folyamatába a hölgy ellátottak is aktívan bekapcsolódtak.
Köztudott, hogy a szellemi frissesség megőrzését nagyban segítik a vetélkedők. A napokban az intézményben szervezett kvízjáték keretén belül lehetőségük nyílt az ellátottaknak összemérni tudásukat - az ősz és a szüret témakörében.
Október tehát az idősek hava, de nem csak ebben az időszakban, hanem egész évben tiszteljük őket, és vigyázzunk az idősekre!
„Tiszteld apádat és anyádat”: ez az első parancsolat, amelyhez ígéret fűződik, mégpedig ez: „hogy jó dolgod legyen, és hosszú életű légy a földön.”  (Efézus 6:1, 2)

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés