Virágvasárnaptól húsvétig
2023. 04. 13.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúdorogi és hajdúnánási intézményeiben a virágvasárnaptól húsvétig tartó nagyhét eseményeiről készítettek beszámolót a munkatársak.

Az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban görögkatolikus lelki vezetőink és a református lelkipásztorok, Jézus Krisztusnak Jeruzsálembe való bevonulásáról tartottak elmélkedést, áhítatot.A következő napon Kard és kalács című film megtekintésével a Krisztus-katonaság hagyományát elevenítettük fel, majd a Megszentelt ételek című sorozatból a húsvéti pászka készítését Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezetésével. Mindkettő a görögkatolikus hagyományokat hivatott megőrizni, feleleveníteni.

Lakóink segítségével - valamennyi telephelyünkön - mi magunk is megsütöttük imádságban a húsvéti pászkákat.

Csütörtöki napon ellátogattunk a Hajdúdorogi Helytörténeti Gyűjteménybe, ahol Gulyás Attila tárlatvezetésén hallhattunk a húsvéti ünnepkörről is.

Húsvét előtt gyónásra és szent áldoztatásra volt lehetőség, illetve a református hívek Úrvacsorában részesülhettek.

Nagypénteken Kapcsai Viktor atya a kínszenvedési evangéliumok felolvasását végezte az otthonban.

Lukács Imre és Kapcsai Viktor parókus atyák húsvétvasárnap - a hagyományok szerint - az általunk készített pászkát szentelték meg az intézményekben.

A nagyböjti készület, ezen események sora, mind segít megérteni és megélni a húsvét igazi üzenetét számunkra.

„Húsvét üzenete nem csak évről évre lelkesít minket. A föltámadás ereje ott van a hétköznapjainkban is. Minden, ami történik, áldás, minden esemény magában hordozza az új élet csíráját. Nincs reménytelen helyzet, nincs elveszett élet. Fordulatok vannak, amelyek mindig irányba visznek. Persze csak akkor, ha Jézus a kormányos. A kereszt csak vitorla, mely jobban segít, hogy a lélek szele magával ragadja és irányba helyezze életünket.”

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés