Visszatekintő
2024. 01. 02.

Az esztendő első napjaiban gyakran visszatekintünk a magunk mögött hagyott időszakra, összegezzük a történéseket, sorra vesszük az eseményeket, hogy aztán újult erővel induljunk az újévnek. Ezt tették a napokban az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ hajdúdorogi telephelyének munkatársai is, akik összefoglalót készítettek intézményük adventi időszakáról és karácsonyi programjairól.

„Hosszú az út a betlehemi jászolig. Még ha „lángos csillag” áll is fölöttünk, ami az utat mutatja, ahogy egykoron a napkeleti bölcseknek, „fényes csizmánk is” elkophat, míg megérkezünk. A háromkirályok útja kilométerekben volt hosszú, a miénk élményekben, az adventi időszakban.
Már november 8-án, a Szent Mihály és angyalok ünnepén megkezdtük szívünk ünneplőbe öltöztetését. A Hajdúdorogi Görögkatolikus Székesegyházban Szent Liturgián vettünk részt lakóinkkal.
Mézeskalácsot sütöttek lakóink az adventi időszakban, az otthonunkban fellépőknek, feldíszítettük otthonunkat, lakóink által készített díszekkel. Étkezések alkalmával szilencium alatt karácsonyi, adventi történeteket olvastunk.
Kapcsai Viktor atyával és Vladár Sándor lelkésszel gyújtottuk meg a gyertyákat az adventi koszorúkon, minden alkalommal felolvasva a 90. zsoltárt.
A Nagy Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda Napsugár csoportjával ünnepeltük a Mikulás napot.
Elkészült újságunk első száma lakóink, dolgozóink írásaiból Velünk az Isten címmel.
Karácsonyi koncertek gazdagították programsorozatunkat. Felléptek nálunk a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, tanárai illetve ellátogattunk a Nagy Szent Bazil Gimnázium karácsonyi koncertjére is.
Karácsonyi ünnepségünkön dolgozóink, lakóink együttesen léptek fel.
Betlehemes játékot adtak elő a Nagy Szent Bazil Általános iskola 4. osztályos tanulói és görögkatolikus hagyományokat őrző szülők által felkészített gyermekcsoport.
S talán megfáradt lábbal, megrogyott szárú csizmában, de lángoló szívvel érkezünk meg a betlehemi jászolhoz. Ahogyan az adventi koszorú gyertyáinak fénye melegséggel tölti meg a szobát, úgy tölt meg bennünket minden egyes élményünk az örömhír bizonyosságával: megszületett a Megváltónk.”

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés