Víz világnapja
2023. 03. 23.

A víz világnapja alkalmából témahetet szerveztek a hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Magyar úti telephelyén a fogyatékossággal élők osztályának lakói számára.

A víz minden ember számára más és más jelentéssel bír, azt azonban senki nem tagadja, hogy létünk alapja, amely a természetben harmóniát teremt, életet hoz. Vallási helyeken a víz kapocs a teremtés, az egyén és a közösség között. A mai ember azonban nem vigyáz a természet kincseire, mert azt hiszi, hogy vízkészleteink, természeti adottságaink örökké tartanak.  Sajnos beláthatatlan következményekkel járhat, ha rövidesen nem változtatunk ezen a magatartáson. Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa többek között azon is múlik, hogy miképp gazdálkodunk a földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk azokat. A víz világnapjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvíz készletek veszélyeztetettségére.

A lakókkal folytatott beszélgetések során elhangzott, hogy vízkészletünk is lehet véges, ezért vigyáznunk kell rá, ne pazaroljunk. Az intézmény munkatársai érdekes feladatok és tevékenységek alkalmával vezették rá ellátottjaikat arra, hogy mit is jelent az emberiség számára a víz. Beszélgettek a vízi és vízparti növényekről, állatokról, a víz körforgásáról, a víz tulajdonságairól és arról, hogy miért a legfontosabb a „víz mindennapi életünkben”. 

Az ismeretek átadását gyakorlati feladatok és projektoros vetítés segítette. (Kisfilm: vizeinkről és azok élettani hatásáról.) A hajdúnánási Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központban a témahetet március 22-én egy kvíz játékkal zárták.  A központ lakói ismét önfeledt jó hangulatban töltötték el ezeket a napokat.

„Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.”

( János 4, 13-14)

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés