Vízkereszt ünnepe Debrecenben
2023. 01. 17.

Házszentelést tartottak a debreceni Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központban. A szertartást Kocsis Fülöp metropolita érsek atya végezte.

Az Epifánia (jelentése: jelenés, Úrjelenés, elterjedtebb használatban vízkereszt) a fények ünnepe, amikor Jézus Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelkedését ünnepeli az egyház. Január 6-án, vízkereszt ünnepével elkezdődtek a görögkatolikus egyházban a házszentelések, amikor az otthonokba, munkahelyekre „házhoz viszik” Isten kegyelmét.

Debrecenben, a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ munkatársai január 16-án gyűltek össze, hogy közös imádsággal ajánlják Isten oltalmába az intézmény dolgozóit, épületét és az oda betérőket. A házszentelés szertartását Kocsis Fülöp érsek-metropolita végezte.

Az atya a szentírás üzenetének átadásakor örömének adott hangot  abban a tekintetben, hogy a fejlesztő és gyermekrehabilitációs központ munkatársain keresztül a görögkatolikus egyház ilyen jellegű segítő tevékenységet is el tud látni.

- Szembesülhetünk azzal, hogy nem mindenkiben, vagy nem egyformán van jelen mindenkinek az életében a segíteni akarás. Van, akiben hamarabb elfogy, van, akiben kifogyhatatlan ennek szándéka. Köszönet ezért az áldozatkész, jóságukból fakadó munkáért, amelyet itt végeznek, és javaslatom, hogy tegyék meg önök is befelé, az Isten felé fordulva, s tapasztalják meg, azt a közhelynek tűnő, de nagy igazság, hogy jónak lenni jó, s mondják ki: köszönöm, hogy ilyen vagyok, köszönöm, hogy ide juttattál, Istenem! – mondta a szertartáson érsek atya.

A közös imádság után a munkatársak énekelve és imádkozva jártak körbe az épületben, miközben Fülöp érsek-metropolita szenteltvizet hintve megáldotta a Szent Lukács Görögkatolikus Korai Fejlesztő és Gyermekrehabilitációs Központ helyiségeit.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés