Zánkán Erzsébet táborban jártunk!
2019. 07. 17.

Örömtől és izgatottságtól kipirult arcú lányokkal és fiúkkal együtt álltunk június 30- án Hajdúnánáson a vasútállomáson, hogy néhány órás vonatozás után Zánkán Erzsébet tábori élménnyel gazdagodjon idén 17 gyerek.

Kamaszként táborozni mindig jó!  Izgatott nyitottsággal barátkoztak a lányok és a fiúk . Az azonos táborhelyen  250 gyerekből  bőven  akadt új barát, akivel lehet rúgni a labdát, vagy csak a kedvenc  énekese  zenéjét  hallgatni. Volt alkalom együtt táncolni, énekelni, mosolyogni és bájos tini szerelembe esni. Egyszerűen örülni és megélni a nyár örömét.

A Balaton látványa minden gyereket megigézett. Mindennapos kellemes program volt a fürdőzés, a 23 fokos vízben nem éreztük a  nyári hőséget.  Mellette a   felejthetetlen sárkányhajózás, sétahajózás, strand focizás, röplabdázás  színes napi programok  után  fáradhatatlanul indultak a fiatalok az esti programoknak.

 Önfeledten énekeltek együtt Oláh Gergővel és táncoltunk együtt a tábortűz mellett.  Minden gyerek izgatott örömmel vett részt az éjszakai kalandtúrán , ahol a csapat közösen  várta  és teljesítette a rejtélyes feladatokat. Az Erzsébet táborban dolgozó segítő Tesók nagy örömmel és találékonysággal dolgoztak azon, hogy minden gyerek felejthetetlen élményekkel térjen haza.

Önismeretre is volt alkalom, hiszen bátorságot, kitartást, erőfeszítést  igényelt a Kalandpark adta kihívás   végig vitele, a falmászás,   íjjászat  mind- mind megerősítették a fiataljainkat, hogy mennyi mindenre képesek. Büszkén és nagy lelkesedéssel bátorította a csapat a tábori  KI-MIT-TUD-on indulókat. A  lányok büszkén táncoltak cigánytáncot és az örömteli , önfeledt táncukért megkapták a közönség elismerő vastapsát. 

Töltöttünk időt a játékos ismeretszerzéssel is , megtapasztalták  a gyerekek a 3D modern tárgyalkotást , ismerkedtek a  robotika fejlődésével, valamint interaktív drogprevenciós programon is részt vettünk .  A színes  programkínálat adta lehetőségek  során kincsvadászatra is volt alkalmunk.

A hazaút előtt örömkönnyekkel búcsúztak az új barátoktól , jó volt hallania a  kérdést –„ Ugye jövőre is jövünk Zánkára? De kár, hogy csak eddig tartott! „

Néhány soros élmény beszámolóm  írása közben magam is úgy érzem felejthetetlen , kellemes néhány napot töltöttem  17  gyerek társaságában. Öröm volt velük közösen megélni  ezt a néhány napot.  A nagylányokkal egy látványos díszítő Henna  festés  élményéért három órás sorban állás, ülés sem tűnik hosszúnak, hiszen közben jókat beszélgettünk, nevettünk,  jobban megismertük egymást.  A fiúk fáradhatatlanságát igazolta, hogy egyik nap  1 órás trambulinon  ugrálás után is volt kedvük együtt beszélgetni, nevetni a többi közös programot együtt megélni.

Kitartóan pályázzuk, várjuk a jövőben is  a tábori élménylehetőségeket !

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Oroszné Pál Ibolya

 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés