SZENT MATRÓNA GÖRÖGKATOLIKUS ÁPOLÓ-GONDOZÓ OTTHON

Intézmény elérhetőségei

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 100.

Telefon: +36 52 418-440

E-mail: szentmatrona.debrecen@szlgsz.hu

 

Intézmény vezetője és elérhetősége

Kovácsné Kucskár Judit

Telefon: +36 52 418-440

E-mail címe: kucskar.judit@szlgsz.hu


Az intézmény elhelyezéséül szolgáló épület 1966-ban épült, jelenleg 110 fő ellátott számára nyújt ellátást. 2022. március 1-jétől a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működik. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 67. §-a alapján ápolást, gondozást nyújtó intézménynek, azon belül látásfogyatékos személyek otthonának minősül.

Az intézmény célja az önálló életvitelre már nem képes, általában időskorú, látásfogyatékossággal élő intézményi ellátottak elemi szükségleteinek biztosítása, egészségügyi ellátása, pszichés egyensúlyban tartása. Az intézmény teljes körű ellátás keretében biztosítja a 24 órás felügyeletet, napi ötszöri étkezést (szükség esetén diétás étkezést), egészségügyi, mentálhigiénés ellátást, mosodai, fizioterápiás szolgáltatást. Intézményünk szakápolási engedéllyel rendelkezik.

Az intézmény kétemeletes, szinteltolással három gondozási részlegre osztott, férfi, női, illetve házaspári osztályok kerültek kialakításra. Minden lakószoba két ágyas, a lakószobák alapvető bútorzattal felszereltek. Kábeltelevízió saját költségre beköttethető a lakószobákba. Az épület akadálymentes, hangos lift működik. A szobák nővérhívóval vannak felszerelve. Az étkezés külső közétkeztetőtől vásárolt szolgáltatásként biztosított.

Az intézmény törekszik olyan rendezvények szervezésére, amelyek életkoruknak megfelelő kikapcsolódást és kulturális élményt biztosít az itt élők számára, pl.: bibliaóra, csoportos torna, zenés programok, felolvasás, kvízjátékok, lengőteke játék, jeles ünnepekről megemlékezés, közös születésnapok köszöntése, stb.

AZ ELLÁTÁSÉRT FIZETENDŐ TÉRÍTÉSI DÍJ:

Az ellátásért térítési díjat kell fizetni.  A fizetendő térítési díj összegét (a továbbiakban: személyi térítési díj) az intézményvezető konkrét napi összegben állapítja meg és arról az ellátást igénylőt írásban tájékoztatja. A személyi térítési díjat ellátási napra vetítve kell meghatározni. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az intézményi térítési díj összegét. A személyi térítési díj napi összege és az adott hónap napjai számának szorzata alapján kerül megállapításra az adott hónapra fizetendő személyi térítési díj.

 

 

Adatvédelem

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés