SZENT LUKÁCS GÖRÖGKATOLIKUS SZOLGÁLTATÓPONT

Információk: 

Az iroda elérhetőségei

Cím: 4029 Debrecen, Attila tér 7.

Telefon: +36 30 250 5576

Az iroda vezetője, elérhetősége

Sveda Anita

Telefon: +36 30 352 1204

E-mail: sveda.anita@szlgsz.hu

A karitatív iroda 2017. október 1-jétől működik a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat keretein belül, együttműködve az egyházmegyei karitásszal. A karitatív tevékenység lényege, sajátossága, hogy a feladataink ellátásához szükséges forrásainkat támogatók, adakozók, önkéntesek bevonásával, az ő segítségükkel tudjuk megvalósítani, annak érdekében, hogy az evangélium küldetéséből fakadóan elérjük a rászorulókat.

Az önkéntesek toborzása a karitatív iroda megalakulásától kezdve fontos feladat. Folyamatosan történik a beszervezésük, és egy adatbázis létrehozása, bővítése. Az önkénteseknek rendszeresen szervezek találkozókat, mert így biztosítható az elkötelezettségük fenntartása és munkájuk elismerése.

A debreceni iroda 2018 októberében kezdte megműködését és számos feladatot vállal magára. Azóta rendszeresen osztanak meleg ételt, ill. tartós élelmiszert a rászorulóknak, minden hónap első vasárnapján. Eddig 15 alkalommal szerveztek ételosztást, több mint 5000 adag ebédet sikerült szétosztani. Emellett kórházi beteglátogatást is szerveznek a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban és a Debreceni Egyetem Klinikai Központban, ebben a kórházlelkészeknek is nagy feladata van: segítenek azokhoz az idős betegekhez, gyerekekhez eljutni, akik hosszú időt kénytelenek egészségügyi intézményben tölteni.

Folyamatosan történik az adományok gyűjtése, ill. az adományok szétosztása a rászorulóknak a beérkező kérelmek alapján. Rendelkezésünkre áll Debrecenben egy raktárhelyiség, mely alkalmas ruhák, tartós élelmiszerek és kisebb méretű tárgyi eszközök tárolására.

Adatvédelem

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés