SZENT LUKÁCS GÖRÖGKATOLIKUS IDŐSEK OTTHONA

Intézmény elérhetőségei

Cím: 4200 Hajdúszoboszló, Hőforrás u. 105./C

E-mail: szentlukacsidosekotthona@szlgsz.hu

 

Intézmény vezetője és elérhetőségei 

Gecséné Valter Gyöngyi

Tel: 06 30 346-2455

E-mail: valter.gyongyi@szlgsz.hu

1974-ben adták át Hajdúszoboszlón, a Hőforrás utca 105. szám alatt a 240 férőhelyes idősek otthonát. 190 fő idős és 50 fő pszichiátriai beteg teljes körű ápolását, gondozását végzik itt. 2019. február 1-jétől a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat vette át az államtól az intézmény működtetését, így ettől fogva már Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthonának nevezik.

Az intézményben 5 osztály került kialakításra, ahol egy, kettő, három és négy ágyas szobák találhatóak. Ezen kívül számos kisebb-nagyobb közösségi helyiség nyújt helyet a szabadidő eltöltésének. Az épületet rendezett park veszi körbe, mely szintén jó kikapcsolódási, felüdülési lehetőséget biztosít.

Az intézmény olyan személyre szóló gondoskodást, ellátást, gondozást ápolást biztosít az ellátást igénybevevők számára, ahol az emberi méltóság tiszteletben tartása, a közösségi életbe való beilleszkedés és a békés, nyugodt élet megteremtése a cél. Az intézmény az ellátást igénybe vevő részére teljes körű ellátást biztosít, mely magában foglalja az otthonban élő lakók napi ötszöri étkezését, ruházattal, textíliával való ellátását, mentális gondozását, foglalkoztatását, egészségügyi ellátását. Az intézmény saját konyhával rendelkezik, mely a lakók kívánságait figyelembe véve biztosít napi ötszöri étkezést. Az azt igénylők részére a diétás étkezés is biztosított. Céljuk, hogy lehetőség szerint a családdal együtt munkálkodva alakítsanak ki egy családias otthont, ahol szeretnék, hogy az ellátott ne érezze olyan erősen korábbi életszakaszának hiányát.

Az intézmény széles programkínálattal igyekszik a lakók számára a szabadidő eltöltését színesebbé tenni. A heti programok közt szerepel bibliaóra, torna, filmklub, kézműves foglalkozás, zeneterápia, játékklub. Ezen kívül megemlékeznek a jeles egyházi és állami ünnepekről is. Október az idősek hónapja, melynek megünneplésére nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek keretében a nyitórendezvényt követően hetente más-más műsorral kedveskednek a lakók társaiknak, illetve külsős előadók előadásait is megtekinthetik. Külön említést érdemel a Karácsony megünneplése. A díszbe öltöztetett intézményben tartott műsorra a lakók családtagjai is meghívást kapnak, így együtt tudnak ünnepelni a családok. A műsort követően közös fogadáson vesznek részt az ünneplők.

AZ ELLÁTÁSÉRT FIZETENDŐ TÉRÍTÉSI DÍJ:

Az ellátásért térítési díjat kell fizetni.  A fizetendő térítési díj összegét (a továbbiakban: személyi térítési díj) az intézményvezető konkrét napi összegben állapítja meg és arról az ellátást igénylőt írásban tájékoztatja. A személyi térítési díjat ellátási napra vetítve kell meghatározni. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az intézményi térítési díj összegét. A személyi térítési díj napi összege és az adott hónap napjai számának szorzata alapján kerül megállapításra az adott hónapra fizetendő személyi térítési díj.

Adatvédelem

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés