Kocsis Fülöp Érsek atya üzenete a szociális munka napja alkalmából

Azt mondjuk hősnek, aki bátor, önfeláldozó, önzetlen, megsegít másokat, s mindezzel dicsőséget szerez, de nem magának, hanem csapatának, hadseregének, hazájának. A hétköznapi hősök pedig azok, akik mindezt naponta, hétköznapi egyszerűséggel teszik. Ezért látom hősöknek azokat a munkatársainkat, akik intézményeinkben tudásukat, szolgálatkészségüket ezzel az önfeláldozással szentelik rászoruló embertársaik szolgálatára. Istennek adok hálát, hogy ma görögkatolikus egyházunk immár számtalan olyan intézménnyel rendelkezik, ahol a segítő szolgálatot ezek a hétköznapi hősök egyházunk gondoskodásával de főként Istenünk áldásával végezhetik.

                Meglátogatva ezen intézményeinket, mindig elámulok azon a megható jelenségen, ahogyan munkatársaink a gondozottak felé fordulnak. Mi készteti őket erre a figyelmességre? Miért fordítanak annyi gondot a rájuk bízottakra? Honnan veszik az erőt erre a szeretetre?

                Minden egyes jó cselekedet még jobbá teszi az embert. Isten minden embert jónak teremtett, sőt, nagyon jónak – a Biblia megingathatatlan tanúsága szerint. Amikor tehát valaki jót tesz, miközben mást megsegít, maga is emberebb emberré válik. Isten akarta jó emberré.

                Mit mondhatunk akkor azokról, akik élethivatásuknak tekintik, hogy folyamatosan jót tegyenek, segítsenek, másokat rászorultságukban támogassanak? Kevés az, hogy hétköznapi hősöknek tekintjük őket. Inkább kell Isten küldöttjeit látni bennük, akik ezt a Teremtőtől kapott jóságot terjesztik a világban.

                Végtelen hála van a szívemben, hogy ilyen nagyszerű munkatársakkal dolgozhatunk együtt. Nagyon köszönöm a szociális intézményben dolgozó minden egyes munkatársunknak, bármilyen beosztásban szorgoskodnak is, hogy életükkel és szolgálatukkal ezt a jóságot növelik az emberekben, önmagukban és a rájuk bízottakban. Kérem is a Mindenhatót, hogy növelje tovább bennük, a szívükben, az életükben ezt a jóságot, hogy miközben mások számára élhetőbbé teszik a világot, maguk is e szolgálatuk által egyre boldogabbá legyenek.

Legyen rajtuk a végtelen hatalmú Isten boldogító áldása!

                                                               Hálával és nagy szeretettel,

                                                                                            Fülöp metropolitakapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés