Oláh Gergővel találkoztak a lakásotthonosok
2020. 07. 08.

Nagy volt a viszontlátás öröme

Hosszú szünet után tértek vissza a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lakói július első hétvégéjén. A viszontlátásra sokoldalú, sokféle programmal készültek az intézmény oktatói, szervezői - Rózsahegyiné Juhász Éva, cigányügyi megbízott beszámolója.

Péntek délután önkéntes munkával kezdtünk: segítettünk pincét pakolni, adományt válogatni, majd vacsora után egy hajdúdorogi kisfilmet néztünk meg, amit a végzősök búcsúztatása követett. Három diákunk fejezte be sikeresen tanulmányait: Takács Fanni, Kóti Tibor és Micura Ádám. Búcsúajándékuk egy-egy képes összeállítás volt, amit nem csak nekik, hanem mindenki másnak jó érzés volt végiglapozni. Az első napot a Szociopoly társasjátékkal zártuk. „Jó volt újra együtt” – állapítottuk meg, miközben diákjainkat figyeltük.

A szombat reggel komolyabb témával indult. „Tudományos kommunikáció alapjai” címmel tartott előadást dr. Virga József, egyik hallgatónk mentor tanára. Kora délután megérkeztek a téglási lakásotthonból is a gyerekek és nevelőik. A közös program önkéntes munkával kezdődött,  a gyerekek segítségével rendbe tettük az udvarunkat, majd virágládának álcázott autógumikat festettünk és ültettük tele virágokkal. A jól végzett munka jutalma közös bowlingozás volt, majd pedig a meglepetésvendég érkezett hozzánk. Hitről, kitartásról, a család fontosságáról beszélgettünk Oláh Gergővel. Megtudhattuk, hogy hol töltötte középiskolás éveit, hogyan indult az X faktorba, milyen veszélyei vannak a celebségnek.

Az énekes kitért arra is, hogy mit tanult meg a COVID-19 alatt, mire világította rá a karanténban eltöltött idő és mi az, amit át kellett értékelnie.

Az egyórás beszélgetés alatt számos olyan gondolatot fogalmazott meg, melyet reméljük, hogy szakkollégistáink és vendégeink, a téglási lakásotthonos gyerekek is eltettek útravalóul.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés