Fogadd örökbe!
2020. 12. 16.

Könnyekig hatódtak a csomagok láttán

Első alkalommal – de bízunk benne, hogy nem utoljára – szervezett közös adománygyűjtést a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája és a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola. Fogadd örökbe! - ez is lehetne az akció jelmondata, hiszen a diákokat arra buzdították, hogy jelképesen fogadjanak örökbe egy rászoruló családot, és nekik gyűjtsenek élelmiszert, ruhákat, játékokat az ünnep előtt. A görögkatolikus iskola 4 felső tagozatos osztálya vett részt benne: az 5.b, a 6.b, a 7. b. és a 8.b. Az ajándékokat december 16-án adták át a gyerekek az Attila téri Szolgáltatóponton, ahol személyesen is találkozhattak ezekkel a családokkal.

A Karitatív Iroda folyamatosan tartja a kapcsolatot olyan családokkal, akik – önhibájukon kívül - nehéz körülmények között élnek (egészségi állapotuk vagy valamilyen tragédia miatt, stb.). Négy szomorú történetet meséltek el a gyerekeknek, közülük választhatták ki, hogy kiknek szeretnének gyűjteni a diákok.

Barabás Sándor rokkantnyugdíjasként egyedül neveli két alsó tagozatos unokáját. A szüleik lemondtak róluk. A külvárosban élnek, még buszbérletre sem telik nekik, így a hideg napokon is kerékpárral járnak mindenhova. A nagypapa igyekszik nekik mindent előteremteni, de sajnos egyedül, kevés pénzből nagyon nehéz dolga van. Mint írták, bárminek örülnek, sosem kérnek semmit. Mindig jó szívvel fogadják az adományokat.

 

Hajdú Zoltánné egyedül neveli fiát, Zolikát, aki sajnos fogyatékkal élő, és egyéb betegségek is gyötrik, sem ülni, sem állni nem tud. Egy hathónapos gyermek értelmével ér fel, pedig már 36 éves. Speciális étrendet igényel, pelenkázni is kell. Édesanyja albérletben lakik, amit alig-alig tud csak kifizetni a gyógyszerek és egyéb szükséges, speciális eszközök mellett. Örömmel veszik a segítséget: akár bébiétel, akár pelenka, de tartós élelmiszer is jól jön nekik.

 

Suba János és családja a tanyavilágban él - összesen 20 négyzetméteren. Két lányuk van, akik nagyon jó tanulók, de nagyon szegényes körülmények között élik napjaikat. A szüleik csupán alkalmi munkából tudnak pénzt előteremteni. Legutóbb a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat segítségével jutottak ülőgarnitúrához. Idén még az is nagy terhet rótt rájuk, hogy elvesztették a nagyszülőket, akik igen sokat tudtak nekik korábban segíteni. A lányok nagyon örülnek minden játéknak, ruhának, de a hideg élelem is sokat jelent a családnak.

Egy idős, 83 éves hölgynek, Smirnyák Mihálynénak is gyűjtöttek a gyerekek, aki viszont Debrecen külterületén él, sajnos még azt sem tudta megtenni, hogy eljöjjön a személyes találkozóra az „efrémes” osztállyal, így neki házhoz vitték az adományokat. Könnyekig hatódott a néni, aki ezúton is háláját és jókívánságait küldi a görögkatolikus növendékeknek!

Bízunk benne, hogy hagyománnyá növi ki magát a kezdeményezés, és legközelebb is tudunk közösen segíteni a rászoruló családoknak! Köszönjük a Karitatív Iroda háttérmunkáját és a Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola pedagógusainak, illetve diákjainak a segítséget! Isten áldja Őket!

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés